12 Ekim 2019 Cumartesi

Sebzeli Et Tarifi

Sebzeli Et Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr. kuşbaşı et
  • 2-3 tane patates
  • 2-3 tane havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 tane kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ

Sebzeli Et Tarifi Yapılışı

  1. Etlerimizi düdüklü tencerede haşlıyoruz.
  2. Patatesleri ve havuçları küp küp doğruyoruz.
  3. Soğan ve sarımsakları yağda kavuruyoruz.
  4. Patates ve havuçları ekleyip 5 dakika kavuruyoruz.
  5. Salçayı ekliyoruz.
  6. Haşlanan etleri ekleyip üzerini geçecek şekilde haşladığımız etin suyundan koyarak kaynamaya bırakıyoruz.
  7. Kaynayınca bezelyeyi ve baharatları ekleyerek suyunu çekene kadar pişirmeye bırakıyoruz.
    AFİYET ŞİFA OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder