25 Ekim 2019 Cuma

Soğuk Suyla Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi

Soğuk Suyla Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1/2 (yarım) çay bardağı şehriye
  • 3 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Soğuk Suyla Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

Merhaba,
  1. Önce pirinçleri tel süzgeçte iyice yıkıyoruz.
  2. Pilav tavasına zeytinyağını ve şehriyeleri alıp biraz rengi dönene kadar karıştırıyoruz.
  3. Üzerine pirinci alıp biraz kavuruyoruz.
  4. Üzerine oda ısısında suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
  5. Su kaynayana kadar harlı ateşte sonrasında kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  6. Ocağı kapatınca kapağın altına havlu kağıt koyup 15 dakika kadar demlenmesini bekliyoruz.
  7. Üzerine karabiber serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder