Tavuk Baget Marine Tarifi

Tavuk Baget Marine Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet tavuk baget
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 tutam kekik
  • Karabiber (çekme)
  • Tuz

Tavuk Baget Marine Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları pişirmeden önce marine ederek buzdolabında bir gün bekletiyoruz.
  2. Bu harcı tavuğun göğüs eti gibi daha kuru yerlerinde de kullanarak etini yumuşatabilirsiniz.
  3. Derin bir kap içine zeytin yağı konulur. sarımsaklar ince ince doğranarak eklenir. baharatlar (istenildiği kadar) konulur.
  4. Domates rendelenir ve salça ile birlikte sosa eklenir. Tüm malzemeler iyice karıştırılır. En son üzerine su eklenerek tekrar karıştırılır.
  5. Tavuk bagetler tek tek her yerine değecek şekilde sosa bulanır.
  6. Tüm tavuklar hazırlandıktan sonra kabın üzeri streç filmle kapatılarak bir gün buzdolabında bekletilir.
  7. Pişirileceği zaman yapışmaz ızgara tavasında her tarafı önce yüksek ısıda, sonra düşük ısıda üzerine kapak kapatılarak pişirilir.
    herkese afiyet olsun.

Yorumlar