11 Ekim 2019 Cuma

Taze Patlıcan Dolması Tarifi

Taze Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet dolmalık patlıcan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Bir tutam maydanoz
  • Pul biber, karabiber, tuz
  • 1 domates (Dolmaları kapatmak için)

Taze Patlıcan Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları oyulup kararmaması için suda bekletilir.
  2. Pirinçler yıkanıp sıcak suda biraz bekletilir daha sonra süzülür.
  3. Soğan, sarımsak, maydanoz doğranıp baharatlar, zeytinyağı ve salça ile birlikte pirince eklenip karıştırılır.
  4. Patlıcanların içi hazırladığımız harçla doldurulur. (Bir parmak kalınlığından eksik doldurun ki taşmasın)
  5. Dolmaların ağzı domates dilimleri ile kapatılıp tencereye dizilir.
  6. Üzerine bir kase ılık suda eritilmiş bir çay kaşığı domates salçası ve bir yemek kaşığı zeytinyağı eklenir.
  7. Dolmaların üzerine bir tabak yada dolmataşı konulup pişirilir.
  8. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp yaklaşık bir saat kontrollü bir şekilde pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder