Tel Şehriyeli Yoğurt Çorbası (Et Sulu) Tarifi
Tel Şehriyeli Yoğurt Çorbası (Et Sulu) Tarifi İçin Malzemeler
- Tel şehriye
- 7-8 kaşık yoğurt
- Et suyu
- 2 – 3 kaşık un
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı nane
- 1 – 2 kaşık tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- Tuz
Tel Şehriyeli Yoğurt Çorbası (Et Sulu) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak et suyunu tencereye alıp kaynamasını bekliyoruz ( ben daha önce haşladığım etlerin suyunu buzdolabı poşetine koyup buzlukta sakladım onu kullandım)
- Kaynayan et suyu yetersiz gelir ise göz kararı kayar su ekleyebilirsiniz.
- Daha sonra yarım su bardağı tel şehriyeyi kaynayan et suyuna ekliyoruz pişene kadar kaynatıyoruz.
- Tel şehriyeler kaynarken bir taraftan bir kabın içerisine 1 yumurta, yoğurt ve unu katıp iyice karıştırıyoruz.
- Tel şehriyeler olduktan sonra suyundan kabın içerisine biraz alıp karıştırıyoruz ve karışımı tencereye boşaltıyorz.
- Çorbayı 10 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Çorba bir yandan pişerken bir tavaya tereyağı, sıvı yağı ve yarım çay bardağı naneyi ekleyip kavurana kadar karıştırıyoruz.
- Pişen çorbanın üzerine nane karışımı ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve tencerenin altını kapattıktan sonra tuzunu ekleyip karıştırıyoruz. Çorbamız hazır hale geliyor. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder