Tel Şehriyeli Yoğurt Çorbası (Et Sulu) Tarifi

Tel Şehriyeli Yoğurt Çorbası (Et Sulu) Tarifi İçin Malzemeler

  • Tel şehriye
  • 7-8 kaşık yoğurt
  • Et suyu
  • 2 – 3 kaşık un
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı nane
  • 1 – 2 kaşık tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • Tuz

Tel Şehriyeli Yoğurt Çorbası (Et Sulu) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak et suyunu tencereye alıp kaynamasını bekliyoruz ( ben daha önce haşladığım etlerin suyunu buzdolabı poşetine koyup buzlukta sakladım onu kullandım)
  2. Kaynayan et suyu yetersiz gelir ise göz kararı kayar su ekleyebilirsiniz.
  3. Daha sonra yarım su bardağı tel şehriyeyi kaynayan et suyuna ekliyoruz pişene kadar kaynatıyoruz.
  4. Tel şehriyeler kaynarken bir taraftan bir kabın içerisine 1 yumurta, yoğurt ve unu katıp iyice karıştırıyoruz.
  5. Tel şehriyeler olduktan sonra suyundan kabın içerisine biraz alıp karıştırıyoruz ve karışımı tencereye boşaltıyorz.
  6. Çorbayı 10 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  7. Çorba bir yandan pişerken bir tavaya tereyağı, sıvı yağı ve yarım çay bardağı naneyi ekleyip kavurana kadar karıştırıyoruz.
  8. Pişen çorbanın üzerine nane karışımı ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve tencerenin altını kapattıktan sonra tuzunu ekleyip karıştırıyoruz. Çorbamız hazır hale geliyor. Afiyet olsun. 😊

Yorumlar