6 Ekim 2019 Pazar

Topalak (Konya) Tarifi

Topalak (Konya) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr yağsız kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ince bulgur(düğü)
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4 su bardağı su
  • Üzeri için kuru nane

Topalak (Konya) Tarifi Yapılışı

Ne pişirsem diye düşünenlere kolay ve makbul bir yemek. Kolay gelsin. Afiyet olsun.
  1. Kıyma, düğü, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve yumurtayı birlikte yoğuruyoruz.
  2. Fındık büyüklüğünde köfteler yapıyoruz.
  3. Diğer tarafta tereyağı eritip un ile birlikte kavuruyoruz.
  4. Salçasını ekliyoruz.
  5. Suyunu ekliyoruz. Topak olmaması için hızlı hızlı karıştırıyoruz.
  6. Su kaynayana kadar karıştırıyoruz. Su kaynayınca köftelerini ve nohutu ekleyip pişiriyoruz.
  7. Üzerine nane ekerek servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder