Türlü Yemeği Tarifi

Türlü Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • orta boy soğan
  • 250 gr kuşbaşı (Dana)
  • 2 adet küçük boy patates
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates (Ben konserve menemenlik kullandım)
  • 2 tane yeşil biber

Türlü Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları ince ince kıyıyoruz. Ardından tenceremize tereyağını alıyoruz( tereyağı yoksa sıvı yağı )
  2. Soğanları ve yeşil biberleri koyup pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  3. Soğanlar pembeleşince kuş başı etimizi koyup soğanla birlikte kavurmaya devam ediyoruz(3. dk)
  4. Ardından küp küp doğradığımız patateslerimizi ekliyoruz 2 dk kavurduktan sonra patlıcanlarımızı koyuyoruz.
  5. Ardından sarımsakları ekleyip küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz.
  6. Üzerine. 3 su bardağı sıcak suyumuzu ilave ediyoruz ve tuzunu kırmızı biberini ekleyip pişmeye bırakıyoruz.

Yorumlar