5 Ekim 2019 Cumartesi

Vişne Soslu Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi

Vişne Soslu Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 4 yemek kaşığı tepeli mavi haşhaş
  • 1 su bardağı şeker
Vişne sos için
  • 1 avuç vişne
  • 1. 5 su bardağı vişne suyu (Hazır)
  • 1. 5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı 1 parmak eksik şeker (Şeker oranını tadına bakıp sizin ayarlamanız daha doğru olur

Vişne Soslu Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye süt irmik haşhaş şeker alınıp ocakta kaynayana kadar karıştırılır.
  2. Tart kalıbı ıslatılır ve pişen irmik tatlısı dökülür.
  3. Soğuyunca buzdolabında 3-4 saat kadar bekletilir.
  4. Vişneli sos için malzemeler tencereye alınır kaynayana kadar karıştırılır.
  5. Tart kalıbı bir tabağa üzerine ters çevrilir.
  6. Pişirilen vişne sos dökülür.
  7. Buzdolabında 3 -4 saat dinlendirdikten sonra servis edilir.
    Adiyet olsun♥️♥️♥️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder