Yaprak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bardak ılık süt
- Yemek kaşığı toz maya
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta(beyazı içine sarısı dışına)
- 3 su bardağı un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Kat araları için ;
- 50 Gr tereyağ
Yaprak Poğaça Tarifi Yapılışı
- Süt ,şeker ve maya karıştırılıp 5 dakika beklenir.
- Daha sonra sıvı yağ ,tuz, yumurta akı un önce tahta kaşıkla sonra elle yoğurulur.
- 1 saat mayalanması için dinlendirilir.
- Hamur mayalandıktan sonra hamur 6 ya bölünür ve azıcık unla servis tabağı büyüklüğünde açılıp bitirdikten sonra her açtığımız hamurun arasına erittiğimiz tereyağ ve yumurta karışımından 5 tanesine sürüyoruz. Son kata sürmüyoruz.
- 5 dakika dinlendirdikten sonra elimizle üzerine bastırıp biraz daha büyütüyoruz.
- Sonra 8 eşit parçaya bölüp şekillendirip üstüne yumurtalı tereyağından sürüp 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Üstü altı kızarınca kapatıyoruz.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder