6 Ekim 2019 Pazar

Yaprak Poğaça Tarifi

Yaprak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak ılık süt
  • Yemek kaşığı toz maya
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta(beyazı içine sarısı dışına)
  • 3 su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Kat araları için ;
  • 50 Gr tereyağ

Yaprak Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Süt ,şeker ve maya karıştırılıp 5 dakika beklenir.
  2. Daha sonra sıvı yağ ,tuz, yumurta akı un önce tahta kaşıkla sonra elle yoğurulur.
  3. 1 saat mayalanması için dinlendirilir.
  4. Hamur mayalandıktan sonra hamur 6 ya bölünür ve azıcık unla servis tabağı büyüklüğünde açılıp bitirdikten sonra her açtığımız hamurun arasına erittiğimiz tereyağ ve yumurta karışımından 5 tanesine sürüyoruz. Son kata sürmüyoruz.
  5. 5 dakika dinlendirdikten sonra elimizle üzerine bastırıp biraz daha büyütüyoruz.
  6. Sonra 8 eşit parçaya bölüp şekillendirip üstüne yumurtalı tereyağından sürüp 180 derece fırında pişiriyoruz.
  7. Üstü altı kızarınca kapatıyoruz.
    Afiyet Olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder