8 Ekim 2019 Salı

Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Küçük bir çay bardağı pirinç
  • 5 bardak su
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı sulu yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nane
  • Tuz

Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçler yıkanarak bir tencereye alınır.
  2. Üzerine 5 bardak su eklenir ve pirinçler pişene hafif sert kalacak şekilde pişirilir.
  3. Diğer taraf da yumurta yoğurt ve un çırpılır koyu olursa hafif su ile açabilirsiniz kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe harcın içine alarak ılık hale getirilir ve yavaş yavaş harç tencereye eklenir ve 5 dk kadar da bu şekilde pişirilir altı kapatılarak tuz eklenir ( tuz en son eklenir aksi halde yoğurtlu çorbalarda yoğurdunuz kesilir )
  4. Bir tavada sıvı yağ ısıtılır ve nane eklenir bu şekilde biraz soğumaya bırakılır. Sıcak iken koyulursa hem çok sıçrama yapar hemde naneniz çorbanın içinde kötü bir görüntü alır soğuduktan sonra çorbaya eklenir sıcak servis edilir deneyeceklere afiyet olsun 😍

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder