Arap Tavası Tarifi

Arap Tavası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boy patates
  • 750 gram orta yağlı kıyma
  • 3 adet kırmızı biber
  • 6 adet yeşil biber
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 adet büyük domates
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Arap Tavası Tarifi Yapılışı

  1. Fırın tepsisine kıymayı koyalım
  2. diğer malzemelerin hepsini küçük küçük küp şeklinde doğrayalım ,ama daha kolay pişmesi açısından çok küçük olsunlar özellikle patates.
  3. Salçasını yağını baharatlarını ve 2 bardak suyunu ekleyip iyice karıştıralım,kıymalar iyice dağılsın tepsiye yayın elinizle üzerini düzleyin.
  4. Yemeğinizi önceden ısıtılmış 180°C fırında pişirin bu yemeğin çok hafif suyu olacak özelliği böyle eğer suyunu fazla çekmişse kaynamış sıcak su üzerinden gezdirin.
  5. 1 çay bardağı kadar Arap tavası cacık ile iyi gider bu yemek ortaya konur ekmek ile banarak yenir yanında cacık ile ama tercih sizin şimdiden kolay gelsin ,afiyet olsun.

Yorumlar