Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet ayva
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- Tarçın
- Karanfil
- Limon
- Nar
- Kaymak
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
Merhaba
Mevsiminde sevdiğim en güzel tatlı
Mevsiminde sevdiğim en güzel tatlı
- Ayvaları yıkayıp soyuyoruz, limonlu suda derin bir kapta tabii kararmaması için soyduklarımızı içine koyuyoruz.
- Soyma işlemi bitince kabuklarını tencerenin dibine koyuyoruz ayvaları yerleştirip toz şekerimizi ayvaların üzerine eşit miktarda serpiştiriyoruz.
- Ayvanın çekirdeklerini nar tanelerini serpiyoruz tarçın, karanfili de ekleyip 1 su bardağı suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte ortalama 1. 30 saat pişiriyoruz. Pişerkende göreceksiniz karamelize oluyor zaten.
- Soğuduğunda kaymak ile servise hazır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder