Ana içeriğe atla
Cookie Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
 
- 1 su bardağı süt
 
- 150 gr tereyağı
 
- 1 su bardağı pudra şekeri
 
- 1 paket vanilya
 
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 
- 1 tatlı kaşığı tarçın
 
- 3 su bardağına yakın un
 
- 1 çay bardağı damla çikolata
 
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
 
- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
 
- Yarım çay bardağı Antep fıstığı
 
Cookie Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına yumuşamış tereyağını alalım. Üzerine yumurta sarılarını ve sütü ekleyip çatal ile karıştıralım.
 
- Ardından pudra şekerini ilave edip karıştırmaya devam edelim.
 
- Üzerine yavaş yavaş un, tarçın, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam. Sertleşmeye başlayınca elimizle yoğurmaya devam edelim.
 
- En son damla çikolata, ceviz, antep fıstığı, Hindistan cevizini ekleyip çok yoğuralım. (bunları ayrı bir kaba koyup karıştıralım ki hamurda bir bütün olarak görünsünler)
 
- Yağlı kağıt yardımıyla hamuru rulo yapıp saralım. Derin dondurucuda 30 dk. bekletelim.
 
- Dinlenen hamuru görseldeki gibi bıçak yardımı ile keselim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
 
- 160 derecelik fırında 30 dk. pişirelim. (Fırın performansını dikkata alıp ara ara kontrol edelim)Hafif sertleşmesi yeterli. Soğuduğunda servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder