Ana içeriğe atla
Domatesli Erişte Pilavı Tarifi
 
Domatesli Erişte Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağ
 
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
- 1 orta boy soğan
 
- 3 diş sarımsak
 
- 1 adet kapya biber
 
- 2 adet domates
 
- 1 büyük kase ev eriştesi
 
- 1 büyük kase su+kemik suyu
 
- 2 çay kaşığı tuz
 
Domatesli Erişte Pilavı Tarifi Yapılışı
- Küp küp doğradığınız soğanları tereyağ ve sıvı yağında kavurun.
 
- Ardından küçük küçük kestiğimiz sarımsak ve küp küp doğradığınız biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
 
- En son kabukları soyulmuş ve küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin.
 
- Erişteyi ilave edin ve karıştırın.
 
- Tuzunu ve suyunu ekleyin kaynadıktan sonra kısık ateşte pişene kadar bekleyin.
 
- Altını kapattıktan sonra temiz bir bez örtüp 10 dakika dinlendirin.
 
- Servis ederken dilerseniz kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun ♥️ 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder