Elma Turta Tarifi

Elma Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı yada margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı kadar un (Tepeleme )
Elmalı iç harç için;
  • 3 büyük elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • İri çekilmiş fındık
Üzeri için;
  • Pudra şekeri

Elma Turta Tarifi Yapılışı

  1. İç harcı için elmaların kabuklarını soyalım ve rendeleyip bir tavaya koyalım.
  2. Elmalar suyunu çekinceye dek kavuralım, suyunu çeken elmalara tarçın ve fındıkları ilave edelim ve 3 dakika daha kısık ateşte kavuralım.
  3. Ardından altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  4. Daha sonra hamuru için bir kaba önce şeker ve yumurtayı alıp köpürene dek çırpalım.
  5. Ve ardından erittiğimiz tereyağımızı ilave edelim ve diğer malzemelerimizi koyarak yapışkan olmayan bir hamur kıvamı elde edelim.
  6. Hamurun yarısından biraz fazlasını ayırıp streç filme saralım ve buzdolabında soğuyup katılaşmasını bekleyelim.
  7. Kalan hamuru ise borcamım içine ince bir tabaka olucak şekilde iyice yayalım ve yaydıktan sonra kürdan yardımıyla delikler açalım. Bunu yapmamızın sebebi ise fırındayken kabarmamasını sağlamaktır.
  8. Ardından borcama yaydığımız hamurumuzun üstüne hazırladığımız içi serpiştirelim.
  9. Ve dolaba soğuması için koyduğumuz hamuru alarak iç harcının üstüne rendeleyelim.
  10. 180 derece fırında üstü ve altı pembeleşinceye dek pişirelim.
  11. Piştikten sonrada ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri koyduktan sonra ikram edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun

Yorumlar