Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket yumuşak margarin veya tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- Un
İç Harcı İçin ;
- 4 adet orta boy elma
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı ceviz içi
- Tarçın (isteğe göre ilave edilebilir)
Üzeri İçin ;
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle elmalarımızın kabuklarını soyup rendeliyoruz bir tavaya alıyoruz.
- Üzerine tarçın ve toz şekeri ilave edip pişiriyoruz ve üzerine cevizi de ekliyoruz.
- Soğuması için kenara bırakıyoruz ve hamur için geniş bir kabın içine un haricinde bütün malzemeleri koyup homojen bir hal alana kadar karıştırıyoruz.
- Yavaş yavaş unu ekliyoruz ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar un ilave ediyoruz.
- Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval bir şekilde çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve uzun köşesinin birine ufak ufak çizikler atıyoruz iki parmak kalınlığında düz bir alan bırakacak şekilde çizikler atalım.
- Kesik olmayan tarafa iç harçtan bir miktar koyup hamuru rulo yapalım ve son olarak ay şekli verip tepsiye dizelim.
- 180 derece fırında 10-15 dakika pişirelim ve sıcakken üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder