Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Evde Nefis İskender Tarifi

  • Her bir kişiye 6-7 dilim gelecek şekilde et döner
Alt tabanı için;
  • 6 adet tost ekmeği ( ya da istediğiniz tür ekmek)
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
Domates sosu için;
  • 2-3 adet rendelenmiş domates
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 5 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • Yarım silme çay kaşığı toz şeker
Üzerine dökmek için;
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
Ekstra Yanında Kullanılan Malzemeler;
  • 3- 4 adet yeşil köy biber
  • 3-4 adet çeri domates veya 2 adet domates
  • Yoğurt

Evde Nefis İskender Tarifi Yapılışı

Bu İskender tarifi için daha önce hazırlanan ve buzlukta muhafaza edilen et döner kullanıldı, sayfama girip tarife göz atabilirsiniz.


  1. Öncelikle tost ekmekleri iri küpler halinde doğranır.
  2. Kısık ateşte yanmaz tavada kıtır hale getirilir ve bir tabağa alınır.
  3. Aynı tavaya tereyağ, sıvı yağ rendelenmiş sarımsak ve kekik eklenir.
  4. Tereyağ eriyip sarımsaklar kokusunu bıraktıktan sonra kıtır ekmekler eklenir ve karıştırılır. (Hemen hemen her ekmeğe bu sostan gelmesine özen gösterilir. )
  5. Domates sosu için domatesler ve sarımsaklar rendelenir, bir tavaya alınır.
  6. Üzerine sıvı yağ, tuz ve şeker eklenir. Kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  7. Domatesler suyunu salıp çekmeye başlayınca altı kapatılır. ( biraz sulu kalmasına özen gösterilir ki kıtır ekmekler için kullanılabilinsin)
  8. Domates sosu yapmak istemeyenler salçalı sos da yapabilirsiniz.
  9. Bir tost makinesinde veya fırında domates ve biberler diri kapacak şekilde çiğliği giderilir.
  10. Servis etmeye yakın buzluktan et döner çıkarılır. Yarım cm kalınlığında kesilir ve hemen yanmaz tavaya alınır. Biraz sıvı yağ eklenir ve arkalı önlü pişirilir. ( Bu aşamada hızlı olmak gerekiyor, etler yumuşamadan pişmeli ki dağılmasın)
  11. Üzerine dökmek için; tereyağ tavada kızdırılır.
  12. Servis için uzunca bir tabak tercih edilir.
  13. Tabağın bir köşesine domates sosuna bandırıIan tereyağlı kıtır ekmekler dizilir.
  14. Üzerine et dönerler dizilir.
  15. Tabağın diğer yanına iki kaşık yoğurt koyulur.
  16. Et dönerlerin üzerine önce domates sos ardından kızgın tereyağı gezdirilir.
  17. En son domates ve biberler ile süslenir. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?