- Her bir kişiye 6-7 dilim gelecek şekilde et döner
Alt tabanı için;
- 6 adet tost ekmeği ( ya da istediğiniz tür ekmek)
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
Domates sosu için;
- 2-3 adet rendelenmiş domates
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 5 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 silme çay kaşığı tuz
- Yarım silme çay kaşığı toz şeker
Üzerine dökmek için;
- 4 çorba kaşığı tereyağı
Ekstra Yanında Kullanılan Malzemeler;
- 3- 4 adet yeşil köy biber
- 3-4 adet çeri domates veya 2 adet domates
- Yoğurt
Evde Nefis İskender Tarifi Yapılışı
Bu İskender tarifi için daha önce hazırlanan ve buzlukta muhafaza edilen et döner kullanıldı, sayfama girip tarife göz atabilirsiniz.
- Öncelikle tost ekmekleri iri küpler halinde doğranır.
- Kısık ateşte yanmaz tavada kıtır hale getirilir ve bir tabağa alınır.
- Aynı tavaya tereyağ, sıvı yağ rendelenmiş sarımsak ve kekik eklenir.
- Tereyağ eriyip sarımsaklar kokusunu bıraktıktan sonra kıtır ekmekler eklenir ve karıştırılır. (Hemen hemen her ekmeğe bu sostan gelmesine özen gösterilir. )
- Domates sosu için domatesler ve sarımsaklar rendelenir, bir tavaya alınır.
- Üzerine sıvı yağ, tuz ve şeker eklenir. Kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Domatesler suyunu salıp çekmeye başlayınca altı kapatılır. ( biraz sulu kalmasına özen gösterilir ki kıtır ekmekler için kullanılabilinsin)
- Domates sosu yapmak istemeyenler salçalı sos da yapabilirsiniz.
- Bir tost makinesinde veya fırında domates ve biberler diri kapacak şekilde çiğliği giderilir.
- Servis etmeye yakın buzluktan et döner çıkarılır. Yarım cm kalınlığında kesilir ve hemen yanmaz tavaya alınır. Biraz sıvı yağ eklenir ve arkalı önlü pişirilir. ( Bu aşamada hızlı olmak gerekiyor, etler yumuşamadan pişmeli ki dağılmasın)
- Üzerine dökmek için; tereyağ tavada kızdırılır.
- Servis için uzunca bir tabak tercih edilir.
- Tabağın bir köşesine domates sosuna bandırıIan tereyağlı kıtır ekmekler dizilir.
- Üzerine et dönerler dizilir.
- Tabağın diğer yanına iki kaşık yoğurt koyulur.
- Et dönerlerin üzerine önce domates sos ardından kızgın tereyağı gezdirilir.
- En son domates ve biberler ile süslenir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder