10 Kasım 2019 Pazar

Evde Nefis İskender Tarifi

  • Her bir kişiye 6-7 dilim gelecek şekilde et döner
Alt tabanı için;
  • 6 adet tost ekmeği ( ya da istediğiniz tür ekmek)
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
Domates sosu için;
  • 2-3 adet rendelenmiş domates
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 5 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • Yarım silme çay kaşığı toz şeker
Üzerine dökmek için;
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
Ekstra Yanında Kullanılan Malzemeler;
  • 3- 4 adet yeşil köy biber
  • 3-4 adet çeri domates veya 2 adet domates
  • Yoğurt

Evde Nefis İskender Tarifi Yapılışı

Bu İskender tarifi için daha önce hazırlanan ve buzlukta muhafaza edilen et döner kullanıldı, sayfama girip tarife göz atabilirsiniz.


  1. Öncelikle tost ekmekleri iri küpler halinde doğranır.
  2. Kısık ateşte yanmaz tavada kıtır hale getirilir ve bir tabağa alınır.
  3. Aynı tavaya tereyağ, sıvı yağ rendelenmiş sarımsak ve kekik eklenir.
  4. Tereyağ eriyip sarımsaklar kokusunu bıraktıktan sonra kıtır ekmekler eklenir ve karıştırılır. (Hemen hemen her ekmeğe bu sostan gelmesine özen gösterilir. )
  5. Domates sosu için domatesler ve sarımsaklar rendelenir, bir tavaya alınır.
  6. Üzerine sıvı yağ, tuz ve şeker eklenir. Kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  7. Domatesler suyunu salıp çekmeye başlayınca altı kapatılır. ( biraz sulu kalmasına özen gösterilir ki kıtır ekmekler için kullanılabilinsin)
  8. Domates sosu yapmak istemeyenler salçalı sos da yapabilirsiniz.
  9. Bir tost makinesinde veya fırında domates ve biberler diri kapacak şekilde çiğliği giderilir.
  10. Servis etmeye yakın buzluktan et döner çıkarılır. Yarım cm kalınlığında kesilir ve hemen yanmaz tavaya alınır. Biraz sıvı yağ eklenir ve arkalı önlü pişirilir. ( Bu aşamada hızlı olmak gerekiyor, etler yumuşamadan pişmeli ki dağılmasın)
  11. Üzerine dökmek için; tereyağ tavada kızdırılır.
  12. Servis için uzunca bir tabak tercih edilir.
  13. Tabağın bir köşesine domates sosuna bandırıIan tereyağlı kıtır ekmekler dizilir.
  14. Üzerine et dönerler dizilir.
  15. Tabağın diğer yanına iki kaşık yoğurt koyulur.
  16. Et dönerlerin üzerine önce domates sos ardından kızgın tereyağı gezdirilir.
  17. En son domates ve biberler ile süslenir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder