Fındıklı İrmikli Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı fındık içi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1. 5 çay bardağı irmik
- 3 su bardağı un
- 125 gram tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti İçin ;
- 3. 5 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Çeyrek limon
Fındıklı İrmikli Şekerpare Tarifi Yapılışı
- Tatlımızı yapmaya başlamadan önce şerbetimizi yapalım. Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbetini döküyoruz.
- Hamuru için ; oda ısısında olan yumurtalarımız kırılır bir tanesinin sarısı üzerine sürülecek o sebeple ayrılır pudra şekeri ile iyice çırpılır.
- Daha sonra sırayla diğer malzemeler eklenir oda ısısında bekletilmiş margarin sıvı yağ irmik un fındık içi kabartma tozu vanilya ve klasik kurabiye kıvamında hamur yoğrulur ve şekillendirilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında pişirilir , pişirme süresi fırınınıza göre değişebilir kontrollü bir şekilde pişirelim
- Tatlımız piştikten sonra sıcağı sıcağına soğumuş olan şerbet dökülür şerbeti tamamen çekiyor hiç şüpheniz olmasın.
- Üzerini antep fıstığı ya da Hindistan cevizi dökerek süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder