27 Kasım 2019 Çarşamba

Fındıklı İrmikli Şekerpare Tarifi

Fındıklı İrmikli Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı fındık içi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1. 5 çay bardağı irmik
  • 3 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti İçin ;
  • 3. 5 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Çeyrek limon

Fındıklı İrmikli Şekerpare Tarifi Yapılışı

  1. Tatlımızı yapmaya başlamadan önce şerbetimizi yapalım. Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbetini döküyoruz.
  2. Hamuru için ; oda ısısında olan yumurtalarımız kırılır bir tanesinin sarısı üzerine sürülecek o sebeple ayrılır pudra şekeri ile iyice çırpılır.
  3. Daha sonra sırayla diğer malzemeler eklenir oda ısısında bekletilmiş margarin sıvı yağ irmik un fındık içi kabartma tozu vanilya ve klasik kurabiye kıvamında hamur yoğrulur ve şekillendirilir.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında pişirilir , pişirme süresi fırınınıza göre değişebilir kontrollü bir şekilde pişirelim
  5. Tatlımız piştikten sonra sıcağı sıcağına soğumuş olan şerbet dökülür şerbeti tamamen çekiyor hiç şüpheniz olmasın.
  6. Üzerini antep fıstığı ya da Hindistan cevizi dökerek süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder