25 Kasım 2019 Pazartesi

Fırında Tavuklu Patates Tarifi

Fırında Tavuklu Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 tane patates
  • 2 parça tavuk göğsü
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Patatesleri kızartmak için sıvı yağ
Sos için;
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri

Fırında Tavuklu Patates Tarifi Yapılışı



  1. Patatesler küp küp doğranır ve kızgın yağda hızlıca çok yumuşamadan kızartılır.
  2. Tavuklar da küp küp doğranır baharatlarla harmanlanır ve kısık ateşte pişirilir (çok fazla pişmesin dağılabilir)
  3. Suyunu çeken ete salça ve sıvı yağ eklenir azıcık su ile salçası açılır ve patateslerle buluşmaya hazır olur.
  4. Küçük güveçlere önce patatesler üzerine tavuklar koyulur en son ikişer kaşık kadar sos koyulur ve fırın tepsisinin içine yarıya kadar ılık su eklenir.
  5. Güveçler yerleştirilir 15 dk 180°de pişmesi yeterli kaşarı da eklenir ve kızarınca sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder