Giottolu Fındıklı Pastacık/ Giotto Nussgebäck Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin ;
- 2 adet yumurta
- 300 gr un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 135 g şeker
- 135 g tereyağı yada margarin
Fındıklı Harcı ;
- 170 g tereyağı
- 170 g şeker
- 5 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı vanilya şekeri
- 320 g öğütülmüş fındık
Üzeri İçin ;
- 24 giotto
- 100 g bitter çikolata
Giottolu Fındıklı Pastacık/ Giotto Nussgebäck Tarifi Yapılışı
- İlk olarak fırınımızı 180 dereceye açıyoruz.
- Muffin kalıbını yağlayıp unluyoruz.
- Hamur malzemenin hepsini bir kapa döküp elimizle yoğuruyoruz ve 24 adet toplara yuvarlıyoruz.
- Yuvarladığımız topları muffin kalıbına elimizle düz bastırıyoruz.
- İç harcı için tereyağını eritiyoruz şeker vanilya şekeri ve suyu ilave ediyoruz.
- Şeker iyice eriyene kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.
- Sonra fındığı ilave ediyoruz ve karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- İç harcımızı hamurumuzun üzerine paylaştırıyoruz fırına sürmeden önce iç harcımızın üzerine 1 adet giotto koyuyoruz.
- 180 derecede 30 dakika kadar pişiriyoruz.
- Piştikten ve kalıbımız soğuduktan sonra pastacıkları kalıbtan çıkartıyoruz.
- 100 g çikolatayı benmari usulü eritiyoruz ve üzerini kaşık yardımıyla döküyoruz ( şerit halinde).
- Çikolata donduktan sonra afiyetle yiyoruz :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder