Giottolu Fındıklı Pastacık/ Giotto Nussgebäck Tarifi

Giottolu Fındıklı Pastacık/ Giotto Nussgebäck Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin ;
  • 2 adet yumurta
  • 300 gr un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 135 g şeker
  • 135 g tereyağı yada margarin
Fındıklı Harcı ;
  • 170 g tereyağı
  • 170 g şeker
  • 5 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı vanilya şekeri
  • 320 g öğütülmüş fındık
Üzeri İçin ;
  • 24 giotto
  • 100 g bitter çikolata

Giottolu Fındıklı Pastacık/ Giotto Nussgebäck Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak fırınımızı 180 dereceye açıyoruz.
  2. Muffin kalıbını yağlayıp unluyoruz.
  3. Hamur malzemenin hepsini bir kapa döküp elimizle yoğuruyoruz ve 24 adet toplara yuvarlıyoruz.
  4. Yuvarladığımız topları muffin kalıbına elimizle düz bastırıyoruz.
  5. İç harcı için tereyağını eritiyoruz şeker vanilya şekeri ve suyu ilave ediyoruz.
  6. Şeker iyice eriyene kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.
  7. Sonra fındığı ilave ediyoruz ve karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  8. İç harcımızı hamurumuzun üzerine paylaştırıyoruz fırına sürmeden önce iç harcımızın üzerine 1 adet giotto koyuyoruz.
  9. 180 derecede 30 dakika kadar pişiriyoruz.
  10. Piştikten ve kalıbımız soğuduktan sonra pastacıkları kalıbtan çıkartıyoruz.
  11. 100 g çikolatayı benmari usulü eritiyoruz ve üzerini kaşık yardımıyla döküyoruz ( şerit halinde).
  12. Çikolata donduktan sonra afiyetle yiyoruz :)

Yorumlar