Giottolu Fındıklı Pastacık/ Giotto Nussgebäck Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin ;
- 2 adet yumurta
 - 300 gr un
 - 1 çay kaşığı kabartma tozu
 - 135 g şeker
 - 135 g tereyağı yada margarin
 
Fındıklı Harcı ;
- 170 g tereyağı
 - 170 g şeker
 - 5 yemek kaşığı su
 - 2 yemek kaşığı vanilya şekeri
 - 320 g öğütülmüş fındık
 
Üzeri İçin ;
- 24 giotto
 - 100 g bitter çikolata
 
Giottolu Fındıklı Pastacık/ Giotto Nussgebäck Tarifi Yapılışı
- İlk olarak fırınımızı 180 dereceye açıyoruz.
 - Muffin kalıbını yağlayıp unluyoruz.
 - Hamur malzemenin hepsini bir kapa döküp elimizle yoğuruyoruz ve 24 adet toplara yuvarlıyoruz.
 - Yuvarladığımız topları muffin kalıbına elimizle düz bastırıyoruz.
 - İç harcı için tereyağını eritiyoruz şeker vanilya şekeri ve suyu ilave ediyoruz.
 - Şeker iyice eriyene kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.
 - Sonra fındığı ilave ediyoruz ve karıştırıp ocaktan alıyoruz.
 - İç harcımızı hamurumuzun üzerine paylaştırıyoruz fırına sürmeden önce iç harcımızın üzerine 1 adet giotto koyuyoruz.
 - 180 derecede 30 dakika kadar pişiriyoruz.
 - Piştikten ve kalıbımız soğuduktan sonra pastacıkları kalıbtan çıkartıyoruz.
 - 100 g çikolatayı benmari usulü eritiyoruz ve üzerini kaşık yardımıyla döküyoruz ( şerit halinde).
 - Çikolata donduktan sonra afiyetle yiyoruz :)
 
Yorumlar
Yorum Gönder