Google Stadia için sevindiren Android haberi

Google’ın geçtiğimiz aylarda tanıttığı Google Stadia için birçok haber gelmeye devam ediyor. Yeni gelen haberlere göre, Google Stadia’yı kullanabileceğimiz platformların sayısı Google’ın tartışılan kısıtlamalarına rağmen artış gösterecek. Peki, Google Stadia Android telefonlarda oynanabilecek mi? Google Stadia hangi platformlarda kullanılabilecek? Bu sorulara Google’dan önce geliştiriciler yanıt verdi.

Google Stadia için önemli haber!

Google, Stadia’yı kullanmak için ilk olarak belirli platformlara izin veriyor. Bu platformlar bilgisayar, Chrome OS tabletler, Chromecast Ultra ve Google’ın ürettiği Google Pixel telefonlar olarak sıralanıyor.
Hal böyle olunca çoğu kullanıcı Google Stadia’ya erişemiyor ancak durum değişecek gibi. Gelen haberlere göre, Android cihazlarda yapılacak 5 dakikalık bir işlem ile dileyen kullanıcılar Google Stadia’yı akıllı telefonlarında kullanabilecekler. Bu işlemin Google tarafından desteklenmediğini ve ihlal olarak değerlendirildiğini söyleyelim. Yani bu işlemi kullanarak Android cihazlardan oyun oynayan Stadia hesaplarının bloke edilme ihtimali var.Google’ın böylesine devrimsel bir teknolojiyi kısıtlamasının elbette bir sebebi var. Henüz çok yeni bir sistem olan Stadia, kendisini geliştirerek yoluna devam ederken engellere takılmak istemiyor. Google, kısıtlamaların oyuncular tarafından tepki ile karşılandığını bildiği için de bir takım açıklamalarda bulundu. Açıklamaya göre Google, engelleri yavaş yavaş kaldıracak ve gelecek yıl Stadia’nın kullanılabildiği cihaz sayısını artıracak.
Gelecek yıllarda Stadia, Android ve iOS dahil tüm mobil cihazlardan erişilebilir hale getirilecek ancak teknik zorluklar şu anda Google’ın elini kolunu bağlamış durumda. Sabırsız oyuncular Google’a kızsa da, acele etmeden sistemin oturtularak kullanıcıların karşısına çıkartılmak istenmesi oldukça doğal. Google Stadia Android telefonlarda oynanabilecek mi sorusunun cevabı evet ancak bir süre daha beklememiz gerekecek.

Yorumlar