28 Kasım 2019 Perşembe

Fırında Kremalı Patatesli Tavuk Tarifi

Fırında Kremalı Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 paket krema
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
Üzerine;
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Kremalı Patatesli Tavuk Tarifi Yapılışı



  1. Tavuk göğüslerini kuşbaşından biraz daha büyük şeritler halinde kesiyoruz.
  2. Patatesleri de soyup yıkadıktan sonra ister kızartmalık şeklinde isterseniz yuvarlak şekilde ince ince dilimleyelim.
  3. Bir kabın içine tavukları, patatesleri koyalım kremayı ilave edelim, tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
  4. Bu şekilde 10-15 dakika dinlendirip borcama ( ben büyük kare borcam kullandım) alt kısma patatesleri dizelim.
  5. Üzerine tavukları koyalım.
  6. Bütün malzemeyi borcama koyduktan sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yarım saat kadar pişirelim.
  7. Sonra 200 dereceye yükseltip kızarana kadar pişirelim.
  8. Fırından çıkarıp çatalla bı kontrol edelim. pişmişse kaşar rendesini de üzerine serpilim tekrar fırına verip kaşar eriyene kadar pişirelim.
  9. Sonra fırından çıkaralım. Leziz kremalı tavuklu patatesimiz servise hazır. 👌
    Afiyet olsun 🍗🍽️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder