Güveçte Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane küçük boy karnabahar
Beşamel sosu için
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz, karabiber
Üzerine
- 1 su bardağı kaşar peyniri
Güveçte Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı
- Öncelikle karnabaharlarımızı doğrayıp uygun bir tencerede başlıyoruz.
- Haşlanan karnabaharlarımızın suyunu süzüp tuz atıyoruz. Ve güveçlere paylaştırıyoruz.
- Ayrı bir tencereye tereyağ koyup unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Sütün tuz ve karabiberini ekleyip pişiriyoruz.
- Ve karnabaharların üzerine döküyoruz.
- Rendelenmiş kaşarıda ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder