20 Kasım 2019 Çarşamba

Güveçte Karnabahar Graten Tarifi

Güveçte Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane küçük boy karnabahar
Beşamel sosu için
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber
Üzerine
  • 1 su bardağı kaşar peyniri

Güveçte Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle karnabaharlarımızı doğrayıp uygun bir tencerede başlıyoruz.
  2. Haşlanan karnabaharlarımızın suyunu süzüp tuz atıyoruz. Ve güveçlere paylaştırıyoruz.
  3. Ayrı bir tencereye tereyağ koyup unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  4. Sütün tuz ve karabiberini ekleyip pişiriyoruz.
  5. Ve karnabaharların üzerine döküyoruz.
  6. Rendelenmiş kaşarıda ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder