Güveçte Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane küçük boy karnabahar
 
Beşamel sosu için
- 2 su bardağı süt
 - 2 yemek kaşığı un
 - 2 yemek kaşığı tereyağ
 - Tuz, karabiber
 
Üzerine
- 1 su bardağı kaşar peyniri
 
Güveçte Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı
- Öncelikle karnabaharlarımızı doğrayıp uygun bir tencerede başlıyoruz.
 - Haşlanan karnabaharlarımızın suyunu süzüp tuz atıyoruz. Ve güveçlere paylaştırıyoruz.
 - Ayrı bir tencereye tereyağ koyup unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
 - Sütün tuz ve karabiberini ekleyip pişiriyoruz.
 - Ve karnabaharların üzerine döküyoruz.
 - Rendelenmiş kaşarıda ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. .
 
Yorumlar
Yorum Gönder