16 Kasım 2019 Cumartesi

Islak Kurabiye Tarifi

Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin;
  • 125 gr yumuşamış margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1, 5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
Şerbeti İçin;
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
Üzeri İçin;
  • Hindistan cevizi

Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle şerbetini ocakta şeker eriyene kadar bekletelim kaynamadan altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  2. Hamuru için un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştıralım.
  3. Üzerine unumuzu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip hamurumuzu yoğuralım.
  4. Yoğurmuş olduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım elimizle hafif bastırıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı bir şekilde dizelim.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri çatlayana kadar pişirelim.Bu süre 15 – 16 dk sürebilir fırından fırına fark edebilir o yüzden kontrollü pişirmekte fayda var👌
  6. Fırından çıkan kurabiyeleri ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbete batırıp 4-5 saniye bekleyip servis tabağına alıyoruz.
  7. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder