15 Kasım 2019 Cuma

Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi

Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet karnabahar
Kıymalı sos için ;
  • 250 gr kıyma
  • 1 küçük soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz, karabiber
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı dolu un
  • 2 su bardağı süt (250 ml bardak ölçüsü)
  • Tuz ,karabiber
Üzeri için ;
  • Kaşar rendesi

Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı

❤Herkese mutlu hafta sonları sizlere nefis bir tarif biz çok beğendik sizlerlede paylaşmak istedim tarife geçelim 👉
  1. İlk önce karnabaharı ayıklayıp yıkayın tencereye karnabaharı koyun üzerini geçecek kadar su koyun biraz tuz ekleyip fazla yumuşatmadan haşlayın.Suyunu süzün.
  2. Kıymalı sos için; soğanı doğrayın ,yağda kavurun.
  3. Kıymayı ekleyin karıştırın.
  4. Salçasını, tuzunu ,karabiberini, atın biraz kavurun.
  5. Kıymanın rengi dönsün az daha karıştırın. Altını kapatın .
  6. Beşamel sos için ;yağı eritin içine unu ekleyip biraz kavurun ,unun kokusu çıkana kadar .
  7. Sonra sütü ekleyin karıştırarak kaynatın kaynadıktan sonra tuzunu ,karabiberini atın.Ben biraz da kaşar rendesi sosa ekledim çok güzel oluyor dileyen ekleyebilir karıştırın.
  8. Sonra karnabaharları borcama alın ,üstüne kıymalı harcı yayın ,onun üstüne beşamel sosu yayın ,en son üstüne kaşar rendesi serpin.
  9. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin servis edin afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder