Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet karnabahar
 
Kıymalı sos için ;
- 250 gr kıyma
 - 1 küçük soğan
 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 tatlı kaşığı salça
 - Tuz, karabiber
 
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
 - 1 yemek kaşığı dolu un
 - 2 su bardağı süt (250 ml bardak ölçüsü)
 - Tuz ,karabiber
 
Üzeri için ;
- Kaşar rendesi
 
Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı
- İlk önce karnabaharı ayıklayıp yıkayın tencereye karnabaharı koyun üzerini geçecek kadar su koyun biraz tuz ekleyip fazla yumuşatmadan haşlayın.Suyunu süzün.
 - Kıymalı sos için; soğanı doğrayın ,yağda kavurun.
 - Kıymayı ekleyin karıştırın.
 - Salçasını, tuzunu ,karabiberini, atın biraz kavurun.
 - Kıymanın rengi dönsün az daha karıştırın. Altını kapatın .
 - Beşamel sos için ;yağı eritin içine unu ekleyip biraz kavurun ,unun kokusu çıkana kadar .
 - Sonra sütü ekleyin karıştırarak kaynatın kaynadıktan sonra tuzunu ,karabiberini atın.Ben biraz da kaşar rendesi sosa ekledim çok güzel oluyor dileyen ekleyebilir karıştırın.
 - Sonra karnabaharları borcama alın ,üstüne kıymalı harcı yayın ,onun üstüne beşamel sosu yayın ,en son üstüne kaşar rendesi serpin.
 - 200 derece fırında kızarana kadar pişirin servis edin afiyet olsun
 
Yorumlar
Yorum Gönder