11 Kasım 2019 Pazartesi

Lahmacun (Malatya Yöresinden) Tarifi

Lahmacun (Malatya Yöresinden) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
İç Harcı İçin ;
  • 400 gr kıyma (yağlı)
  • 3 adet domates
  • 10 adet yeşil biber
  • 3 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 5 diş sarımsak
  • 2 kaşık biber salçası
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Lahmacun (Malatya Yöresinden) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle derin bir kaba sütümüzü mayamızı toz şeker ve tuzumuzu ekleyip 3 dakika bekleyelim.
  2. 3 dakika sonra unumuzu karışıma yavaş yavaş ekleyip kıvam alana yoğuralım.
  3. Hamurun üzerini streç filmle kaplayalım ve bir süre bekletelim.
  4. Beklettikten sonra bir avuç büyüklüğünde hamuru yuvarlayıp kenara alalım ve iç harcına geçelim.
  5. Rondomuzu alalım ve bütün malzemeleri gelişi-güzel parçalayarak rondodan geçirelim ve bir kaba alalım salça ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
  6. Düz bir zemine biraz un serpelim ve parçalara ayırdığımız hamuru alalım ve merdaneyle düz şekilde açalım ve iç harcını yayalım.
  7. Fırınımızı 200 dereceye ayarlayalım ve yağlı kağıt üzerinde fırına yerleştirelim 10 dakika arayla kontrol edelim.
Lahmacunumuz yemeye hazır 🤗
Tarifimi beğendiyseniz deftere eklemeyi ve beni takip etmeyi unutmayın herkese afiyet olsun 💜

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder