Mantarlı Milföy Çanağı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
 - Yarım kilo mantar
 - 1 adet soğan
 - 3 adet biber
 - 1 yemek kaşığı salça
 - 4 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı pul biber
 - 1 çay kaşığı tuz
 - Kaşar peyniri
 
Üzerine ;
- Yumurta sarısı
 
Mantarlı Milföy Çanağı Tarifi Yapılışı
- Milföy paketini ikiye bölün ağzı geniş su bardağı ile yuvarlak çıkartın.
 - Bunlar çanağın alt kısmı olacak kalan yarım hamuru önce yine aynı büyük bardakla kesin ortasını da çay bardağı ile kesi.
 - Önceki kestiğiniz hamurların üstüne koyun ortalarına çatalla delikler açın üzerlerine yumurta sarısı sürün.
 - 180 derecede ki fırında pişirin.
 - İç harcı için soğanı ince doğrayın sıvı yağını tavaya alın soğanı iyice kavurun sonra biberleri katın karıştırın
 - Üzerine salça ilave edin kavurun küçük küçük doğranmış mantarları haşlayın süzün soğanlı karışıma ilave edin
 - Tuzu ve baharatları ekleyin karıştırın pişen milföy çanaklarının ortasına harçtan koyun.
 - Üzerine kaşar rendesi koyun fırına verin kaşar eriyince tamamdır.
Afiyet olsun 
Yorumlar
Yorum Gönder