13 Kasım 2019 Çarşamba

Özbek Pilavı Tarifi

Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr dana eti
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • Yarım çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1, 5 su bardağı pirinç
  • Küçük bir kase badem (Sıcak suda bekletip kabukları soyulmalı)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 baş sarımsak
  • Karabiber, toz kırmızı biber, tuz

Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Pirinç kaynar su ve tuz ile ıslatılır.
  2. Etler küçük küpler halinde doğranır.
  3. Önceden ısınmış tencereye alınıp önce mühürlenir. Daha sonra sıvı yağ eklenip kısık ateşte kavrulmaya bırakılır.
  4. Yemeklik doğranan soğanlar eklenip kavrulduktan sonra küçük küçük doğranmış havuçlar eklenir ve kavrulur.
  5. Salçayı da ekleyip kavurduktan sonra pirinçler eklenir.
  6. En az 20 dakika kavrulan pirinçlerin üzerine üç su bardağı su, bademler, bezelyeler ve baharatlar eklenip tam ortasına bir baş sarımsak bırakılıp kısık ateşte pişirmeye bırakılır.
  7. Suyunu çekmeye yakın tereyağı eklenip karıştırılıp tekrar kapatıp suyunu çekmesini bekleriz.
  8. Suyunu çeken pilavın altı kapatılır üzerine bir peçete kapatılıp en az yirmi dk demlendirilir.
    İstediğiniz gibi servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder