Patates Mantısı Tarifi

Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet orta boy patates
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 4 su bardağı un
  • Birer çay kaşığı tuz ve karabiber
Sosu İçin ;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber ve kekik
  • İsterseniz 1 kaşık salça ve dilediğiniz baharatları ekleyip çıkarın damak tadınıza uygun ne isterseniz ekleyin

Patates Mantısı Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayın ve mutfak robotunda unu yumurta sarısı tuz ve karabiberi ekleyip ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Tezgaha döktüğünüz una bir beze hamurunuzdan koyup una bulayarak uzun bir hale getirin ve birer parmak genişliğinde kesin. Ben biraz kalın yaptım ince şerit gibi oldu kesilince siz daha küçük yapabilirsiniz.
  3. Kestiğiniz hamurları kaynayan suya tuz atıp 2 – 3 dakika kadar haşlayın.
  4. Daha sonra bol tereyağında çok incitmeden patatesleri kavurun istediğiniz baharatlarla lezzetlendirin.
  5. Servis tabağına ister süzme ister normal sarımsaklı yoğurt serip üzerine kavurduğunuz patatesleri koyun dilerseniz tekrar biberli tereyağ gezdirin. Afiyet olsun
    Not : Üzerine ayrıca biberli tereyağ yakabilir veya patatesi kavururken yağını bol koyup benim gibi sonradan üzerine kullanabilirsiniz.

Yorumlar