Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi

Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yeterince un
ÜZERİ İÇİN
  • 2 paket sade krem şanti
  • 1+1/2 (yarım) su bardağı soğuk süt

Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpın.
  2. Üzerine süt, sıvı yağ, vanilyayı ekleyerek yavaşça karıştırın.
  3. Karışımın üstüne un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin.
  4. Daha sonra bir spatula veya tahta kaşık yardımıyla yavaşça karıştırın.
  5. Karışımı yağlanmış yuvarlak borcama dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın.
  7. Derin bir kapta 2 paket krem şantiyi bir su bardağı soğuk süt ile koyulaşıncaya kadar çırpın.
  8. Soğuyan kekimizi bir subardağı yardımıyla yuvarlaklara bölün.
  9. Yuvarlaklardan geriye kalan parçaları mutfak robotuyla veya elinizle ufak parçalar haline getirin.
  10. Yuvarlakların üzerine krem şantiyi yüksek bir şekilde sürün üzerlerini ufaladığınız keklerle kaplayın. Servis tabağına dizin. Afiyet olsun Canlar😊

Yorumlar