Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 1 su bardağı süt
 - 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
 - 2 çorba kaşığı kakao
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 - Yeterince un
 
ÜZERİ İÇİN
- 2 paket sade krem şanti
 - 1+1/2 (yarım) su bardağı soğuk süt
 
Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpın.
 - Üzerine süt, sıvı yağ, vanilyayı ekleyerek yavaşça karıştırın.
 - Karışımın üstüne un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin.
 - Daha sonra bir spatula veya tahta kaşık yardımıyla yavaşça karıştırın.
 - Karışımı yağlanmış yuvarlak borcama dökün.
 - Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın.
 - Derin bir kapta 2 paket krem şantiyi bir su bardağı soğuk süt ile koyulaşıncaya kadar çırpın.
 - Soğuyan kekimizi bir subardağı yardımıyla yuvarlaklara bölün.
 - Yuvarlaklardan geriye kalan parçaları mutfak robotuyla veya elinizle ufak parçalar haline getirin.
 - Yuvarlakların üzerine krem şantiyi yüksek bir şekilde sürün üzerlerini ufaladığınız keklerle kaplayın. Servis tabağına dizin. Afiyet olsun Canlar
 
Yorumlar
Yorum Gönder