Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 4-5 dal pırasa (beyaz kısımları kullanılacak)
- 2 adet havuç
- 2 adet domates
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır? Yapılışı
- Pırasa yemeği yapmak için pırasalar temizlenerek 1 cm uzunluğunda doğranır.
- Bol su ile yıkanarak suyunun süzülmesi sağlanır.
- 2 adet orta boy havucun dış kısmı soyulur ve ince ince halka şeklinde dilimlenir.
- Tencereye sıvı yağ alınarak salça eklenir ve kavrulur.
- Kabukları soyulup küçük doğranmış domates eklenerek 1-2 dk kavrulur.
- Daha sonra havuç ilave edilir ve 2-3dk hep birlikte kavrulması sağlanır.
- Suyu süzülen pırasalar ilave edildikten sonra karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.
- Pırasalar suyunu sulanıp, suyunu çekene kadar bu şekilde pişirilir.
- Son olarak yıkanmış pirinç ilave edilir, tuzu ayarlanır ve yemekle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su eklenir. Su miktarı gerekirse eğer sonradan ilave ederek ayarlayabilirsiniz.
- Tencerenin kapağı kapatılarak havuçlar ve pırasalar pişene kadar pişirilir.
Not: Domates yerine domates sosu kullanarak veya salça miktarını artırarak da pırasa yemeği yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder