Saray Mutfağından Kuru Meyveli Kuzu İncik Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy kuzu incik
- 5-6 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 6 adet kuru incir
- 8 adet kuru kayısı
- 10-15 adet kuru erik
- 1 su bardağı kabuksuz çiğ badem
- 10-15 adet taze mor üzüm
- 7-8 adet arpacık soğan veya bir orta boy soğan
- 3 adet defne yaprağı
- Tuz
- Karabiber
Saray Mutfağından Kuru Meyveli Kuzu İncik Tarifi Yapılışı
Merhaba! Osmanlı saray mutfağına ait ve Fatih Sultan Mehmet’in en sevdiği yemek olan mutancanayı kuzu incik ile pişirdim. Umarım dener ve beğenirsiniz.
- Öncelikle kuzu incikleri düdüklü tencerede, 5-6 bardak suda yaklaşık 30 dakika haşlıyoruz.
- Ardından başka derin bir tencerede tereyağını eritip; soğanları, ikiye böldüğümüz incirleri, kayısıları, erikleri, bademleri güzelce kavuruyoruz.
- Tenceredeki malzemerimiz karamelize olduktan sonra üzerine taze üzümleri ve ince ince kıydığımız defne yapraklarını serpiyoruz.
- Ardından haşlamış olduğumuz kuzu inciklerin suyunu, tencerede kavurduğumuz kuru meyvelerin üzerine döküp biraz karıştırıyoruz.
- Bu sırada haşlanmış olan kuzu inciklerimizi, fırınlanabilen döküm tencereye veya derin bir borcama, o da yoksa toprak güvecin dibine yerleştiriyoruz.
- Ardından tencerede pişirdiğimiz kuru meyveli, et sulu karışımı fırın kabına aldığımız inciklerin üzerine boşaltıp kapağını kapatıyoruz ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 2 saat pişiriyoruz.
Zamanınız varsa daha düşük bir sıcaklıkta, daha uzun sürede pişirebilirsiniz. Ne kadar ağır ateşte pişerse o kadar lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.
Not: Malzeme listesinde belirtmiş olduğum kabuksuz çiğ bademi bulamazsanız, kavrulmamış badem alıp, küçük bir tencerede az suda haşlayıp süzdükten sonra kabuklarını kolayca soyup kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder