Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Saray Mutfağından Kuru Meyveli Kuzu İncik Tarifi

Saray Mutfağından Kuru Meyveli Kuzu İncik Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy kuzu incik
  • 5-6 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 adet kuru incir
  • 8 adet kuru kayısı
  • 10-15 adet kuru erik
  • 1 su bardağı kabuksuz çiğ badem
  • 10-15 adet taze mor üzüm
  • 7-8 adet arpacık soğan veya bir orta boy soğan
  • 3 adet defne yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber

Saray Mutfağından Kuru Meyveli Kuzu İncik Tarifi Yapılışı

Merhaba! Osmanlı saray mutfağına ait ve Fatih Sultan Mehmet’in en sevdiği yemek olan mutancanayı kuzu incik ile pişirdim. Umarım dener ve beğenirsiniz.
  1. Öncelikle kuzu incikleri düdüklü tencerede, 5-6 bardak suda yaklaşık 30 dakika haşlıyoruz.
  2. Ardından başka derin bir tencerede tereyağını eritip; soğanları, ikiye böldüğümüz incirleri, kayısıları, erikleri, bademleri güzelce kavuruyoruz.
  3. Tenceredeki malzemerimiz karamelize olduktan sonra üzerine taze üzümleri ve ince ince kıydığımız defne yapraklarını serpiyoruz.
  4. Ardından haşlamış olduğumuz kuzu inciklerin suyunu, tencerede kavurduğumuz kuru meyvelerin üzerine döküp biraz karıştırıyoruz.
  5. Bu sırada haşlanmış olan kuzu inciklerimizi, fırınlanabilen döküm tencereye veya derin bir borcama, o da yoksa toprak güvecin dibine yerleştiriyoruz.
  6. Ardından tencerede pişirdiğimiz kuru meyveli, et sulu karışımı fırın kabına aldığımız inciklerin üzerine boşaltıp kapağını kapatıyoruz ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 2 saat pişiriyoruz.
Zamanınız varsa daha düşük bir sıcaklıkta, daha uzun sürede pişirebilirsiniz. Ne kadar ağır ateşte pişerse o kadar lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.


Not: Malzeme listesinde belirtmiş olduğum kabuksuz çiğ bademi bulamazsanız, kavrulmamış badem alıp, küçük bir tencerede az suda haşlayıp süzdükten sonra kabuklarını kolayca soyup kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?