Çikolatalı Ekler (Eclair) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 1. 5 su bardağı un
- 100 gr tereyağ
- 1 paket vanilin
- 1 çimdik tuz
- 4 yumurta
Kreması için
- 2. buçuk su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 50 gr tereyağ
- 1 paket kakaolu krem şanti
Üzeri için
- 150 gr bitter ve sütlü çikolata karışık
- 30 gr kadar beyaz çikolata
Çikolatalı Ekler (Eclair) Tarifi Yapılışı
- Hamuru için tencereye suyu ve tereyağı ve bir cimdik tuzu katıp tereyağ eriyinseye kadar suyu kaynatıyoruz.
- Tereyağ eridikten sonra unu yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Tam kıvam alınca ocaktan alın ve hamuru ılımaya bırakın.
- Ilındıktan sonra yumurtaları tek tek kırarak yedirin. Sonra bir kremşanti torbasına koyarak boyunu siz kendi isteğinize göre ayarlayın. Ben biraz uzun yaptım 21 adet çıktı. tepsiye sıra sıra yapın.
- 160 derece fırına koyun. kesinlikle fırının kapağını açmayın benim yaklaşık 42 dakikada pişti. eğer içleri hafif pişmezse çıkardıktan sonra çöker dikkatli pişirin.
- Kreması için.Süt, un, nişasta ,yumurta sarısı, kakao ,şekeri tencereye alıp muhallebi kıvamına gelesiye kadar pişiriyoruz.
- Ocaktan indirdikten sonra tereyağ ekleyip güzel bir şekilde çırpın. Biraz ılındıktan sonra kremşantiyi ekleyip 5 dakika çırpın.
- Pişen ekler hamurunu ortadan ince uzun şekilde kesip içlerine muhallebi dolgusunu koyup üzerini kapatın.
- Çikolatayı benmari usulu eritip eklerin üst tarafını alıp çikolataya batırıyoruz.
- Üzerine isteğe bağlı beyaz çikolata eritip bor poşete koyup uç tarafını küçük bir şekilde kesip üzerine decor olarak yapabilirsiniz. Bir gece bekledim isahanr bir lezzet oluyor. deneyecek olanlara afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder