Süt Dilimi Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 2 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı pudra şekeri
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı un
Kreması için
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket toz krem şanti ( 2 paketde kullanılacak)
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı bal
- 2-3 damla limon suyu
Süt Dilimi Tarifi Yapılışı
Merhabalar bugün çocuk büyük herkesin severek yediği süt dilimiyle huzurlarınızdayım kremayı çırparak işe başlayalım.
- Kremayı, sütü, limon suyu, krem şanti ve balı bir kaba alıp çırpalım. Buzdolabına alalım
- Keki için. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
- Üzerine yoğurt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.
- Üzerine kakao, un vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpalım.
- Hazır olan kek harcını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökelim ve eşit şekilde yayalım
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10_12 dakika pişirelim ( kekin kabarmaması gerekiyor o yüzden pişerken ara sıra fırın kapağını açalım)
- Pişirilen kek soğumaya bırakılır. Soğuyunca dikkatlice ters çevirip yağlı kağıdı çıkaralım
- Keki ters şekilde ortadan ikiye keselim. Bir parçasına kremayı döküp eşit bir şekilde yayalım. Diğer parçayı da üzerine kapatalım buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirelim Daha sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder