22 Kasım 2019 Cuma

Süt Dilimi Tarifi

Süt Dilimi Tarifi İçin Malzemeler

Keki için
  • 2 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı un
Kreması için
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket toz krem şanti ( 2 paketde kullanılacak)
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2-3 damla limon suyu

Süt Dilimi Tarifi Yapılışı

Merhabalar bugün çocuk büyük herkesin severek yediği süt dilimiyle huzurlarınızdayım kremayı çırparak işe başlayalım.


  1. Kremayı, sütü, limon suyu, krem şanti ve balı bir kaba alıp çırpalım. Buzdolabına alalım
  2. Keki için. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
  3. Üzerine yoğurt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.
  4. Üzerine kakao, un vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpalım.
  5. Hazır olan kek harcını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökelim ve eşit şekilde yayalım
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10_12 dakika pişirelim ( kekin kabarmaması gerekiyor o yüzden pişerken ara sıra fırın kapağını açalım)
  7. Pişirilen kek soğumaya bırakılır. Soğuyunca dikkatlice ters çevirip yağlı kağıdı çıkaralım
  8. Keki ters şekilde ortadan ikiye keselim. Bir parçasına kremayı döküp eşit bir şekilde yayalım. Diğer parçayı da üzerine kapatalım buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirelim Daha sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder