22 Kasım 2019 Cuma

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı tavuk (buttan kullandım)
  • 4 sivri biber
  • 1 küçük kapya biber
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates ben kışlık şişe domates kullandım
  • 4 -5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • 3 – 3, 5 su bardağı su kendi bulgurunuza göre su miktarını arttırıp azaltabilirsiniz.

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak sıvı yağı tencereye alalım. Yağ ısındığında tavukları ekleyip kavuralım.
  2. Üzerine yemeklik doğranmış soğan, kapya biber ve yeşil biberi ekleyip kavuralım.
  3. Üzerine biber salçasını ekleyip kavuralım.
  4. Domates sosu veya rendelenmiş domatesi ilave edip domatesler biraz suyunu çekene kadar kavuralım.
  5. Yıkadığımız bulguru ve tereyağı ekleyip biraz kavurup suyunu tuzunu ve karabiberini ekleyip kısık ateşte pişirelim.
  6. Pilavımızı 20 dakika demlendirip servis yapalım.
  7. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder