Ana içeriğe atla
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi
 
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kuşbaşı tavuk (buttan kullandım)
 
- 4 sivri biber
 
- 1 küçük kapya biber
 
- 1 orta boy soğan
 
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
 
- 1 su bardağı rendelenmiş domates ben kışlık şişe domates kullandım
 
- 4 -5 yemek kaşığı sıvı yağ
 
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağ
 
- Karabiber
 
- Tuz
 
- 3 – 3, 5 su bardağı su kendi bulgurunuza göre su miktarını arttırıp azaltabilirsiniz.
 
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak sıvı yağı tencereye alalım. Yağ ısındığında tavukları ekleyip kavuralım.
 
- Üzerine yemeklik doğranmış soğan, kapya biber ve yeşil biberi ekleyip kavuralım.
 
- Üzerine biber salçasını ekleyip kavuralım.
 
- Domates sosu veya rendelenmiş domatesi ilave edip domatesler biraz suyunu çekene kadar kavuralım.
 
- Yıkadığımız bulguru ve tereyağı ekleyip biraz kavurup suyunu tuzunu ve karabiberini ekleyip kısık ateşte pişirelim.
 
- Pilavımızı 20 dakika demlendirip servis yapalım.
 
- Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder