Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Trileçe Tarifi

Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1. 5 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilin
Şerbet için;
  • 3. 5 su bardağı süt
  • 1 kutu krema
  • 3 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
  • 1 pos-şet kremşanti
  • Süt
Karamel için;
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 kutu krema
  • 1 yemek kaşığı Tereyağ

Trileçe Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce şerbetin malzemelerini derin kaba koyun ve karıştırın buz dolabınıza koyun.
  2. Krem şantiyi de yapıp dolaba koyun.
  3. Yumurtaları sarı ve beyazını ayırın.
  4. 1 bardak şekerin yarısıyla beyazını çırpın. Kar gibi olana kadar ve kenara koyun.
  5. Sarısını ve kalan şekeride çırpın.
  6. Un, kabartma tozu ve vanilini de ekleyip çırpın.
  7. Diğer yumurtayı da ekleyip spatula ile yavaş yavaş karıştırın. Yumurta sönmesin.
  8. Önceden ısıtılmış fırında pişirin ( 180 derece)
  9. Kek pişerken tavaya şekeri koyun eriyene kadar karıştırın.
  10. Rengi geldikten sonra tereyağını ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  11. Kremayı da ekleyip karıştırın.
  12. 1 taşım kaynadıktan sonra altını kapatın.
  13. Trileçe piştikten sonra ilk sıcağı gidince çatalı her yerine batırın ve şerbeti üzerine dökün.
  14. Şantiyi de sürün kalan şantiyi ayırın.
  15. Karamel ılıdıktan sonra onu da trileçeye dökün ve kalan kremşantiyle sıkma torbasına koyup çizgiler yapın. Daha sonra kürdanla şekil verin.
  16. En az 3 saat dolapta dinlesin. 1 gün beklerse ertesi güne daha güzel oluyor.


Deneyeceklere afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?