Zerde Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Türk kahvesi fincanı pirinç
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1, 5 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1, 5 çay bardağı şeker
- 5, 5 su bardağı su
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
Zerde Tatlısı Tarifi Yapılışı
Sizlere bugün sunumuyla görüntüsüyle farklı bir tatlı ile geldim
Trakya da düğünlerin vazgeçilmez tatlısıdır zerde
Ayni zamanda osmanlı mutfağında da yapılan bir tatlıdır
- Öncelikle pirinçimizi iyice yıkayıp süzdürelim.
- Pirinçi, şekeri ,suyu tencereye ekleyip karıştıralım ve ocağa alıp pirinçler biraz şişmeye başlayınca kuş üzümünü, fıstığı ,zerdeçalı ,nişastayı çeyrek çay bardağı suyla açıp tenceremize ekleyelim .
- Ara ara karıştırarak 20 25 dakika kadar pişirelim ve sıcakken kaselere pay edelim.
- Ilıdıktan sonra buzdolabına kaldırın 3 -4 saat sonra servis edebilirsiniz. Afiyet şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder