Barbunya Yemeği Tarifi
Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- Zeytinyağı yarım çay bardağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet havuç
- 1 küçük patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 küp şeker
- Tuz
- Domates rendesi (Ben yazın hazırladığım domates sosunu kullandım)
- Barbunya ( 2 su bardağı)
Barbunya Yemeği Tarifi Yapılışı
- İlk önce barbunyaları düdüklü tencere de 8 dakika kadar haşlayalım. Tabi bu durum tencereye göre değişebilir. ortalama süre veriyorum.
- Soğanı yemeklik doğruyoruz.
- Zeytinyağı ve tereyağı ile biraz pişiriyoruz.
- Sonra domatesi, salçaları koyuyoruz.
- Ardından havucu ve patatesi de ekleyip bir dakika kadar pişiriyoruz.
- Ardından önceden haşladığımız barbunyaları ekleyip bi 5 dakika kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra tepesini aşana kadar su koyup kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder