11 Aralık 2019 Çarşamba

Cevizli Pileli Perde Tatlısı Tarifi

Cevizli Pileli Perde Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 100 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Sosu için
  • 2 yumurta
  • 250 ml süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Az miktarda limon kabuğu
  • Portakal kabuğu
İçi için
  • İnce çekilmiş ceviz
  • Hindistancevizi
Şerbeti için
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon
  • 250 ml su bardağı ölçüsü

Cevizli Pileli Perde Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce şerbetinizi ocağa alıp kaynatalım.
  2. Kaynadıktan yüksek ateşte 5 dakika kaynatıp ocaktan alalım. Tamamen soğumaya bırakalım.
  3. Tereyağı eritip içine sıvı yağını ilave edelim karıştıralım.
  4. Tezgaha yufkadan bir adet alalım serelim.
  5. Tereyağ sürelim ince çekilmiş ceviz ve hindistancevizi serpiştirelim.
  6. Parmak uçları ile ince ince pile yaparak kırıştıralım tepsiye alalım.
  7. Tepsimiz dolana kadar bu işlemi yapalım sosunu hazırlayalım.
  8. Sos malzemelerini hepsini iyice çırpalım hazırlayalım. Şimdi tatlımızı fırına verelim.
  9. 180 derece 20 dakika pişirelim fırından çıkartıp sosunu dökelim tekrar fırına verip 25 dakika daha pişirelim.
  10. Fırından çıkaralım 5 dakika soğutalım ve üzerine soğuk şerbeti dökelim 2 saat şerbetini çektikten sonra servis yapalım afiyet olsun ayrıntılı tarif için

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder