Cevizli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin(eritilmiş)
 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 3 yemek kaşığı sirke
 - Çeyrek çay kaşığı tuz
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 - Yarım su bardağı su
 - 4 -4. 5 su bardağı kadar un
 - 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
 
Şerbet İçin ;
- 3 su bardağı şeker
 - 3. 5 su bardağı su
 - 3 4 damla limon
 
Cevizli Tatlı Tarifi Yapılışı
Çok pratik enfes bir tatlı 

bir kere yiyince sürekli yapacağınız bir tarif

 yapılışına geçelim şimdiden kolay gelsin




- Öncelikle şerbeti ocağa koyalım kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
 - Hamur için ceviz ve un hariç diğer tüm malzemeleri bir kaba koyup karıştıralım.
 - Yavaş yavaş unu ekleyelim kıvamı değişkenlik gösterebilir çok sert olmayacak bir hamur elde edelim.
 - En son cevizleri de hamura ekleyip biraz daha yoğuralım ardından hamuru dolaba koyup 15 dakika bekletelim.
 - Hamur dinlendikten sonra çıkarıp 4 parçaya bölelim(kolay sekil vermek için)
 - Her bir parça hamuru elimizde yoğurup kalın bir şerit yapalım ve bıçakla 1 – 2 parmak kalınlığında keselim tepsiye dizelim.
 - Tüm hamur bittiğinde tatlımızı 180 derece fırında 25-30 dakika pişirelim.
 - Fırından çıkarıp bir 5 dakika dinlendirdikten sonra soğumuş şerbeti tatlımıza dökelim ve alt üst yaparak şerbeti çekmesini sağlayalım.
 - Tatlımızı tepsiden servis tabağına alalım ve isterseniz üzerine kalan cevizleri serpebilirsiniz.
Afiyet Olsun 
Yorumlar
Yorum Gönder