Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Cevizli Tatlı Tarifi

Cevizli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin(eritilmiş)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • Çeyrek çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı su
  • 4 -4. 5 su bardağı kadar un
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
Şerbet İçin ;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3. 5 su bardağı su
  • 3 4 damla limon

Cevizli Tatlı Tarifi Yapılışı

Çok pratik enfes bir tatlı 👍👍👍bir kere yiyince sürekli yapacağınız bir tarif💯💯💯 yapılışına geçelim şimdiden kolay gelsin😇😊👩‍🍳👍💯
  1. Öncelikle şerbeti ocağa koyalım kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
  2. Hamur için ceviz ve un hariç diğer tüm malzemeleri bir kaba koyup karıştıralım.
  3. Yavaş yavaş unu ekleyelim kıvamı değişkenlik gösterebilir çok sert olmayacak bir hamur elde edelim.
  4. En son cevizleri de hamura ekleyip biraz daha yoğuralım ardından hamuru dolaba koyup 15 dakika bekletelim.
  5. Hamur dinlendikten sonra çıkarıp 4 parçaya bölelim(kolay sekil vermek için)
  6. Her bir parça hamuru elimizde yoğurup kalın bir şerit yapalım ve bıçakla 1 – 2 parmak kalınlığında keselim tepsiye dizelim.
  7. Tüm hamur bittiğinde tatlımızı 180 derece fırında 25-30 dakika pişirelim.
  8. Fırından çıkarıp bir 5 dakika dinlendirdikten sonra soğumuş şerbeti tatlımıza dökelim ve alt üst yaparak şerbeti çekmesini sağlayalım.
  9. Tatlımızı tepsiden servis tabağına alalım ve isterseniz üzerine kalan cevizleri serpebilirsiniz.
    Afiyet Olsun😇🙏👩‍🍳

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?