21 Aralık 2019 Cumartesi

Ekler Pasta Tarifi

Ekler Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 100 gr margarin(arzuya göre tereyağ)
  • 1 su bardağı su
  • Bir çimdik tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 4 yumurta
Kreması için;
  • 600 gr süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket toz krem şanti
Üzeri için;
  • 150 gr belmari usulü eritilmiş çikolata(100 gr sütlü çikolata+50 gr bitter çikolata)

Ekler Pasta Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kremamızı hazırlayalım. Krem şanti hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştıralım.
  2. Kaynamaya çıkınca 3-4 dakika daha karıştırıp ocaktan alalım.
  3. Kremamız ılıdıktan sonra toz krem şantiyi döküp blandrla iyice çırpalım.
  4. Hamuru için tencereye sırasıyla su, margarin, şeker ve tuzu alalım.
  5. Kaynamaya başlatınca unu ilave edip kaşıkla karıştıralım. Pütür kalmamalı. Hamur kıvamını alacaktır. 1-2 dakika karıştırdıktan sonra ılımaya bırakalım. (soğuğa yakın olmalı)
  6. Ilıyan hamura yumurtaları teker teker kırıp karıştıralım.
  7. Hamuru 5-10 dk dinlendirdikten sonra sıkma torbasına alıp görseldeki gibi uzunlamasına şekil verelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. (pişme aşamasında kesinlikle fırının kapağını açmayalım. Hamurlarımız söner)
  9. Fırından çıkan hamurları ılıdıktan sonra ortadan kesip kremamızı içine sıkalım.
  10. En son benmari usulü eritilmiş çikolatamıza batırıp servis tabağına alalım. Üzerine fıstık serpip servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder