Ekler Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 100 gr margarin(arzuya göre tereyağ)
- 1 su bardağı su
- Bir çimdik tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 4 yumurta
Kreması için;
- 600 gr süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- Yarım su bardağı nişasta
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket toz krem şanti
Üzeri için;
- 150 gr belmari usulü eritilmiş çikolata(100 gr sütlü çikolata+50 gr bitter çikolata)
Ekler Pasta Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kremamızı hazırlayalım. Krem şanti hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştıralım.
- Kaynamaya çıkınca 3-4 dakika daha karıştırıp ocaktan alalım.
- Kremamız ılıdıktan sonra toz krem şantiyi döküp blandrla iyice çırpalım.
- Hamuru için tencereye sırasıyla su, margarin, şeker ve tuzu alalım.
- Kaynamaya başlatınca unu ilave edip kaşıkla karıştıralım. Pütür kalmamalı. Hamur kıvamını alacaktır. 1-2 dakika karıştırdıktan sonra ılımaya bırakalım. (soğuğa yakın olmalı)
- Ilıyan hamura yumurtaları teker teker kırıp karıştıralım.
- Hamuru 5-10 dk dinlendirdikten sonra sıkma torbasına alıp görseldeki gibi uzunlamasına şekil verelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. (pişme aşamasında kesinlikle fırının kapağını açmayalım. Hamurlarımız söner)
- Fırından çıkan hamurları ılıdıktan sonra ortadan kesip kremamızı içine sıkalım.
- En son benmari usulü eritilmiş çikolatamıza batırıp servis tabağına alalım. Üzerine fıstık serpip servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder