Ezogelin Çorbası Tarifi
Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı kırmızı mercimek
- 3 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Su
- Zeytinyağı
- Nane
- Pul biber
- Tuz
Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle mercimek, bulgur ve pirinçimizi yıkayalım. Suları süzülsün.
- Soğanımızı yemeklik küp küp ve küçük şekilde doğrayalım.
- Tenceremize tereyağını ve çok az zeytinyağı ekleyip eritelim.
- Daha sonra doğradığımız soğanlarımızı ekleyip kavuralım.
- 1-2 dakika sonra sarımsaklarımızı ekleyelim kavurmaya devam edelim.
- Kavurma işlemi tamalandıktan sonra yıkayıp sularını süzdüğümüz mercimek, pirinç ve bulgurumuzu da ekleyelim. 1 dakika kadar birlikte kavuralım.
- Üzerine 3 parmak geçecek kadar suyu ekleyelim. Ve kapağımızı kapatıp yumuşamalarını bekleyelim. Yumuşadığında ocağın altını kapatalım.
- Başka bir sos tavamızda 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağını kızdırıp unumuzu ilave edip kavuralım.
- Salçamızı ekleyelim ve kavuralım.
- Daha sonra bu sosumuza 1 su bardağı kadar su ekleyip kaynatalım.
- Kaynamaya başlayınca içerisine baharatlarımızı ilve edip ocağın altını kapatalım.
- Diğer tarafta tencemizde haşlamış olduğumuz malzemelerimizin içine sosumuzu ilave edip karıştıralım. Eğer ki size çorbanın kıvamı yoğun gelirse içerisine kendi istediğiniz kadar sıcak au ilave edip 2-3 taşım kadar daha kaynatabilirsiniz. Çorbamız servise hazırdır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder