20 Aralık 2019 Cuma

Ezogelin Çorbası Tarifi

Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Su
  • Zeytinyağı
  • Nane
  • Pul biber
  • Tuz

Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle mercimek, bulgur ve pirinçimizi yıkayalım. Suları süzülsün.
  2. Soğanımızı yemeklik küp küp ve küçük şekilde doğrayalım.
  3. Tenceremize tereyağını ve çok az zeytinyağı ekleyip eritelim.
  4. Daha sonra doğradığımız soğanlarımızı ekleyip kavuralım.
  5. 1-2 dakika sonra sarımsaklarımızı ekleyelim kavurmaya devam edelim.
  6. Kavurma işlemi tamalandıktan sonra yıkayıp sularını süzdüğümüz mercimek, pirinç ve bulgurumuzu da ekleyelim. 1 dakika kadar birlikte kavuralım.
  7. Üzerine 3 parmak geçecek kadar suyu ekleyelim. Ve kapağımızı kapatıp yumuşamalarını bekleyelim. Yumuşadığında ocağın altını kapatalım.
  8. Başka bir sos tavamızda 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağını kızdırıp unumuzu ilave edip kavuralım.
  9. Salçamızı ekleyelim ve kavuralım.
  10. Daha sonra bu sosumuza 1 su bardağı kadar su ekleyip kaynatalım.
  11. Kaynamaya başlayınca içerisine baharatlarımızı ilve edip ocağın altını kapatalım.
  12. Diğer tarafta tencemizde haşlamış olduğumuz malzemelerimizin içine sosumuzu ilave edip karıştıralım. Eğer ki size çorbanın kıvamı yoğun gelirse içerisine kendi istediğiniz kadar sıcak au ilave edip 2-3 taşım kadar daha kaynatabilirsiniz. Çorbamız servise hazırdır. Afiyet olsun 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder