5 Aralık 2019 Perşembe

Fırında Karnabahar (Kıymalı-Beşamelli) Tarifi

Fırında Karnabahar (Kıymalı-Beşamelli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
Harcı:
  • 400 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 domates
  • 2 biber
  • 1 kaşık salça
  • Maydanoz
  • Tuz karabiber kimyon kekik
Beşamel sos:
  • 3 yemek kaşığı Un
  • 3 yemek kaşığı Tereyağı
  • 3 su bardağı Süt
  • Tuz
Üzeri:
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Karnabahar (Kıymalı-Beşamelli) Tarifi Yapılışı

  1. 1 orta büyüklükte karnabaharı çiçeklerini ayırıp biraz tuzla haşlayın.
  2. Harcı için: Soğan sarımsak ve kıymayı yağla biraz kavurun sonra salça biber ve domatesleri ekleyin. Piştikten sonra maydanoz ve baharatlarını ilave edin.
  3. Beşamel sosu için: Tereyağını eritip unu ekleyin un kokusu çıkana kadar biraz kavurup yavaş yavaş çırpıcıyla karıştırarak sütünü ekleyin. Kaynayınca ocaktan alın.
  4. Haşlanmış karnabaharları dikdörtgen borcama yayın üzerine kıyma harıcı dökün.
  5. Sonra ocaktan aldığınız beşamel sosu bekletmeden dökün.
  6. Kıymanın üstünü tamamen beşamelle kaplayın.
  7. Rendelenmiş kaşar serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırına atın.
  8. Üst ızgara ayarında olursa güzel kızarıyor.
  9. Kaşarlar eriyince fırından alabilirsiniz.
Afiyet olsun 💚

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder