17 Aralık 2019 Salı

Fırında Levrek Tarifi

Fırında Levrek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet levrek
  • 1 dilimlenmiş limon
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 5-6 tane çeri domates
  • 5-6 diş sarımsak
  • 3 tane defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (her balık için)
Sos İçin ;
  • 1 adet limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • Kırmızı toz biber, pul biber, karabiber ve tuz ( tamamen damak tadınıza göre)

Fırında Levrek Tarifi Yapılışı

En kolayından en lezzetlisinden fırında balık☺️


  1. Balıklar temizletilir, yıkanır ve suyunun süzülmesi için süzgece alınır.
  2. Patatesler ve soğanlar soyulur, halka halka doğranır, domates ikiye bölünür. Tepsiye dizilir.
  3. Balıklarda üzerine dizilir. Balıkların üzerine çizikler atılır.
  4. Balıkların içine sarımsak ve defne yaprağı konur. Çiziklere limon dilimleri konur.
  5. Sos malzemeleri harmanlanıp balığın içine dışına bolca sürülür.
  6. Kalırsa patates soğanın üzerine de gezdirilir.
  7. 200 derece önceden ısınmış fırında 30-40 dakika kadar pişirilir. (fırından fırına değişiyor patatesler piştiğinde balıklarda pişmiş oluyor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder