Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
 - 1 su bardağı şeker
 - 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
 - 1 çay bardağından bir parmak eksik süt
 - 1 buçuk su bardağı un
 - 1 pk kabartma tozu
 - 1 pk vanilya
 
Muhallebisi için ;
- 5 su bardağı süt
 - 3 yemek kaşığı tepeleme dolu un
 - 2 yemek kaşığı tepeleme dolu nişasta
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 - 1 su bardağı şeker
 - 1 pk vanilya
 - 1 poşet krem şanti
 
Kek Piştikten Sonra üzerine Dökmek için;
- 2 su bardağı soğuk süt
 
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
 - Yeşil fıstık
 
Gelin Pastası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yumurta ve şekerimizi köpürene kadar çırpıyoruz.
 - Sütü ve yağı da ekleyip bir ıkı tur çırpalım en son olarak ununumuzu kabartma tozunu ve vanilyasını da ekleyip karıştırıyoruz yağladığımız yuvarlak tepsiye döküyoruz.
 - Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
 - Kekimizi pişerken muhallebisini yapmaya başlıyoruz.
 - Tencereye sütümüzü boşaltıp krem şanti hariç bütün malzemelerimizi ilave ediyoruz.
 - Ocağın üzerine alıp çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz.
 - Ve soğuması için bir kenara alıyoruz.
 - Pişen kekimizi de fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
 - Soğuyan kekimize kürdanla delikler açıyoruz oda ısısındaki 2 su bardağı sütü her yerine gezdiriyoruz.
 - Diğer tarafta soğuyan muhallebimize bir poşet toz krem şantiyi boşaltıp mikserle güzelce çırpıyoruz ve kekimizin üzerine boşaltıp düzeltiyoruz.
 - Dolapta 3-4 saat dinlendikten sonra üzerine bolca Hindistan cevizi serpiyoruz.
 - Ben renkli şekerlerle süsledim, siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
 
Yorumlar
Yorum Gönder