Gelin Pastası Tarifi

Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik süt
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
Muhallebisi için ;
  • 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tepeleme dolu un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme dolu nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 pk vanilya
  • 1 poşet krem şanti
Kek Piştikten Sonra üzerine Dökmek için;
  • 2 su bardağı soğuk süt
Üzeri için;
  • Hindistan cevizi
  • Yeşil fıstık

Gelin Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekerimizi köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Sütü ve yağı da ekleyip bir ıkı tur çırpalım en son olarak ununumuzu kabartma tozunu ve vanilyasını da ekleyip karıştırıyoruz yağladığımız yuvarlak tepsiye döküyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  4. Kekimizi pişerken muhallebisini yapmaya başlıyoruz.
  5. Tencereye sütümüzü boşaltıp krem şanti hariç bütün malzemelerimizi ilave ediyoruz.
  6. Ocağın üzerine alıp çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz.
  7. Ve soğuması için bir kenara alıyoruz.
  8. Pişen kekimizi de fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
  9. Soğuyan kekimize kürdanla delikler açıyoruz oda ısısındaki 2 su bardağı sütü her yerine gezdiriyoruz.
  10. Diğer tarafta soğuyan muhallebimize bir poşet toz krem şantiyi boşaltıp mikserle güzelce çırpıyoruz ve kekimizin üzerine boşaltıp düzeltiyoruz.
  11. Dolapta 3-4 saat dinlendikten sonra üzerine bolca Hindistan cevizi serpiyoruz.
  12. Ben renkli şekerlerle süsledim, siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Yorumlar