Ispanak Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
- 3 büyük patates
- 250 gr ıspanak
- 300 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Yarım su bardağı kaşar rendesi
- 2 kaşık tereyağ
- 2 kaşık un
- 2 bardak süt
- Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber
Ispanak Lazanya Tarifi Yapılışı
Ardanın mutfağında görüp denediğim bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum biz çok beğendik umarım deneyecek olanlarda beğenir. Az az malzeme ile ortaya çıkan doyurucu ve lezzetli bir tarif.
- Ön hazırlık olarak patatesleri yarım cm kalınlığında halka halka doğruyoruz.
- Diğer tarafta kıyma ve soğanı kavuruyoruz yıkadığımız ve doğradığımız ıspanakları da en son katıp iyice öldürmeden bir iki çeviriyoruz ve altını kapatıyoruz.
- Diğer bir tavada 2 kaşık tereyağda 2 kaşık unu kavurarak 2 bardak süt ile beşemal sos hazırlıyoruz. Bu aşamada muskat’ta rendelenebilir çok yakışıyor tuzunu da koyup birkaç dkk. kaynatıyoruz. Boza kıvamında oluyor çok katı oldu ise biraz daha süt ekleyebilirsiniz.
- Gelelim bütün malzemeyi bir araya getirmeye. Ben 23 cm çapında bir borcam tencere kullanıyorum.
- Tencerenin için tereyağ ile komple yağlıyoruz ve kırmızı toz biber serpiyoruz ve ince halka patateslerimizi tencerenin etrafına ve dibine bir sıra kaplıyoruz.
- Daha sonra bir kat ıspanak bir kat beşamal sos bir kat tekrar ıspanak olacak şekilde katmanlıyoruz katlar 2 sefer tekrar ediyor o yüzden ince ince koymalısınız.
- En üstüne tekrar beşemel sosu gelecek şekilde tencereyi dolduruyoruz 30 dkk fırında 180 derecede pişiriyoruz son 10 dkk saında üzerine kaşar rendesi serperek tekrar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder