16 Aralık 2019 Pazartesi

Kaplumbağa Kurabiye Tarifi

Kaplumbağa Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr. Margarin ( Oda Sıcaklığında)
  • Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 pk. Vanilya
  • 1 Su Bardağı Nişasta
  • 1 Silme Çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • Un ( Aldığı kadar)

Kaplumbağa Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce margarin, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri ve vanilya karıştırılır.
  2. Nişasta, kabartma tozu ve un da eklenerek karıştırılır.
  3. En son hamurun yarısını ayırıp yarısına kakao ekliyoruz.
  4. Fotoğraflardaki gibi şekillendirmeyi yapıyoruz.
  5. Kakaolu kısmı cevizden biraz küçük yuvarlak yapıp elimizle bastırıp kürdan yardımıyla şekillendiriyoruz.
  6. 180 derecede pişiriyoruz.
Herkese Afiyet Olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder