Kaplumbağa Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr. Margarin ( Oda Sıcaklığında)
- Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
- 1 Yumurta
- 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
- 1 pk. Vanilya
- 1 Su Bardağı Nişasta
- 1 Silme Çay Kaşığı Kabartma Tozu
- Un ( Aldığı kadar)
Kaplumbağa Kurabiye Tarifi Yapılışı
- İlk önce margarin, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri ve vanilya karıştırılır.
- Nişasta, kabartma tozu ve un da eklenerek karıştırılır.
- En son hamurun yarısını ayırıp yarısına kakao ekliyoruz.
- Fotoğraflardaki gibi şekillendirmeyi yapıyoruz.
- Kakaolu kısmı cevizden biraz küçük yuvarlak yapıp elimizle bastırıp kürdan yardımıyla şekillendiriyoruz.
- 180 derecede pişiriyoruz.
Herkese Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder