Nutellalı Damla Çikolatalı Mermer Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı silme kakao
- 1/2 (yarım) çay bardağı damla çikolata (Damla çikolataları unlamak için 1 yemek kaşığı un)
- 2 yemek kaşığı nutella
Nutellalı Damla Çikolatalı Mermer Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri yarım çay kaşığı tuz ekleyerek derin bir kapta 5 dakika mikserle çırpın.
- Süt ve sıvı yağı da ekleyip biraz daha çırpın.
- Un ve vanilyayı elekten geçirerek ilave edin. Kabartma tozuna 2 damla limon ekleyip, onu da karışıma ekleyin ve 1-2 tur spatulayla karıştırın.
- Hamurdan bir kase ayırın içine kakaoyu ekleyin çatalla güzelce çırpıp karıştırın. (Damla çikolataları un ile harmanlayın) Vanilyalı hamura damla çikolatalarını ekleyip spatula ile karıştırın.
- Kek kalıbınızı margarin ile yağlayın ve çikolatalardan artan unu kalıbın dibine serpin. (Kalmadıysa 1 kaşık kadar un serpin).
- Damla çikolatalı vanilyalı hamurun yarısını kalıbın içine dökün. Üstüne 2 yemek kaşığı nutellayı dökün kürdanla dağıtın.
- Ardından üstüne beyaz hamurdan biraz daha döküp dağıtın. Onunda üstüne Kakaolu hamuru ekleyin spatulayla şekil vererek yayın. (kakaolu hamurdan 1 kaşık kadar ayırın)
- Beyaz hamurun kalan diğer yarısını da kakaolu hamurun üzerine ekleyip spatula ile yayın.
- Son olarak ayırdığınız 1 yemek kaşığı kakaolu hamurdan kaşık yardımıyla vanilyalı hamurun üstüne zigzag yaparak dökün kürdanla şekil verin.
- Kalıbı tezgaha 1-2 kere vurun.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika da pişirin.
- İlk 45 dakika fırın kapağını hiç açmayın açarsanız kek kabarmaz.
- 45 dakika sonra kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder