13 Aralık 2019 Cuma

Karnabaharlı Soğuk Meze Tarifi

Karnabaharlı Soğuk Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dalhanıbahar çiçeği
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz
Sos İçin ;
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı toz biber
  • 2 çay kaşığı kuru nane

Karnabaharlı Soğuk Meze Tarifi Yapılışı

  1. Karnabahar temizlenir küçük doğranır.
  2. Kaynamış suyu boşaltılır beş dakika haşlanır ve süzülür kayığa alınır.
  3. Hazırlanan sarımsaklı yoğurt üzerine gezdirilir sonra yağlı sos gezdirilir mezemiz hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder