Yumuşacık Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy ayva
- Su
- Şeker
- Yarım limon
- 2 adet tarçın
- 5/6 adet karanfil
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı parçalanmış ceviz
Kreması İçin ;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı parçalanmış ceviz
Yumuşacık Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Ayvaları soyuyoruz çekirdeklerin ve kabukların bir kısmını ayırıyoruz.Çekirdeğini ne kadar çok ayırırsanız rengini o kadar çok alır.
- Soyduğumuz ve içini ayıkladığımız ayvaları yarım saat kadar limonlu suda bekletiyoruz.
- Ardından geniş tavamızın en altına ayvanın kabuklarını koyuyoruz üzerine ayvaları koyuyoruz.
- Her birinin üzerine birer çorba kaşığı şeker koyuyoruz ardından yutuncaya kadar su, karanfil, tarçın ve ayva çekirdeklerini koyuyoruz.
- 1 saat kaynadıktan sonra ayvaları ters çevirip üzerlerine birer kaşık daha şeker koyuyoruz.
- 1 saat daha kaynatıyoruz ocaktan alıyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra krem şantisini üzerine koyuyoruz.
- Ve en az 1 saat dolapta bekletiyoruz.
- Kreması için , krem şanti ve sütü hazırladıktan sonra cevizi de içine karıştıracağız ve ayvanın üzerine koyulacak.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder